Mange vordende mødre hygger sig med at gå og pakke fødselstasken under graviditeten.
Alle fødselstasker er imidlertid forskellige, og derfor skal du selvfølgelig kun pakke dét, du selv mener, du får brug for – men man kan jo altid lade sig inspirere.
Derfor har vi hos BabySam lavet denne guide til at pakke hospitalstasken, hvor du kan finde inspiration til:
♦ Baby
♦ Mor
♦ Partner
♦ Fælles
2-3 sæt tøj, gerne to i str. 50 og ét i str. 56
3 stk. stofbleer
Almindelige bleer. De fleste hospitaler har bleer på fødegangen, men alligevel kan det være rart at have nogle med i tasken, for alle tilfældes skyld.
2 babyhuer, én til fødegangen og én til turen hjem
2 par sokker
En varm trøje
Ammepude (kan ligge i bilen)
Lift (kan ligge i bilen)
Autostol (kan ligge i bilen)
Vandrejournal og sygesikringsbevis
Mobil og oplader
Evt. fødselsønskeliste/papir til jordemoder
Morgenkåbe og behageligt tøj til fødegangen
Behageligt tøj til turen hjem
Hjemmesko
Varme sokker
2 stk. amme-BH’er. Køb dem gerne et par størrelser større end du normalt bruger og vent med at købe alt for mange eller dyre amme-BH’er, til mælken er løbet til.
Rummelige underbukser eller nettrusser
Efterfødselsbind
Toiletsager. Husk at pakke tandbørste og tandpasta, deodorant, ansigtscreme, ansigtsrens, vatrondeller, tørshampoo, hårelastikker, læbepomade og lignende.
1 rulle blødt toiletpapir, da hospitalets toiletpapir godt kan føles groft efter fødslen.
Håndklæder. Husk, at det gerne må være nogle, du kan kassere efterfølgende, hvis der kommer blod på dem.
Eventuelt læsestof, hvis der bliver ventetid
Mobil + oplader
1 sæt rent tøj
Toiletsager, i tilfælde af, at I skal overnatte på hospitalet
Evt. videokamera, hvis mobilen ikke slår til
Evt. Læsestof
Drikkevarer
Snacks, for eksempel nødder, frugt, chokolade, kiks og andet godt.
Evt. en madpakke. I kan have sandwiches liggende parat i køleskabet, når terminen nærmer sig, så I blot skal huske at putte dem i tasken, inden I kører.
Tyggegummi eller mintpastiller
Det korte svar er: Nej, ikke som sådan, men det er en god idé at være forberedt.
Som førstegangsfødende kan du stadig opleve at blive tilbudt overnatning på barselshotel i 1-2 døgn, men de fleste oplever i dag at blive sendt hjem allerede 4-6 timer efter fødslen, hvis alt ellers forløber som planlagt. Imidlertid kan der være komplikationer ved din fødsel, som gør, at I skal blive længere – og det kan også være, at din fødsel bare kommer til at tage lang tid, da nogle kvinder føder langsommere end andre.
Det er selvfølgelig op til dig selv at vurdere, hvor meget udstyr du vil have med på fødegangen, men mange fødende og fødselspartnere oplever, at de får glæde af en godt pakket hospitalstaske, hvor der er taget højde for det meste. Pak derfor hellere for meget end for lidt.
Det anbefales at pakke din taske til sygehuset, så den er klar til uge 37. Det er en god idé at være forberedt på eventuelt at skulle overnatte på sygehuset, så sørg for at medtage alle nødvendige ting, såsom tøj til dig selv og din baby, personlige hygiejneprodukter, ammeudstyr og eventuelle medicin, som du måtte have brug for.
Når turen går til hospitalet, og det er tid til at byde din baby velkommen, så er det vigtigt at huske sin vandrejournal og sygesikring. Derudover er det også en god idé at pakke blødt tøj til både dig og din baby. Husk også amme-bh, ammeindlæg, brystvortecreme og en ammepude. Det er også en god idé med hjemmesko, store bind og store trusser.
Læs mere om BabySnak her
"Husk nu at få sovet, mens du kan!" Har du også efterhånden hørt den utallige gange fra andre i din omgangskreds? For at forstå jeres kommende søvnmønstre og vigtigheden af søvn, fortæller vi her lidt om hvordan du kan forvente din baby vil sove og hvordan du skaber de bedste rammer for en god søvn.
Planlægger du at amme? Som kommende førstegangs-mor fylder tankerne om amning oftest meget - hvornår løber mælken til, hvordan skal jeg sidde, hvilke produkter kan hjælpe mig for en god amning? Vi hjælper dig lidt på vej.